BTMobile

K.A technics is ook leverancier van de BTMobile startonderbreker. Welke ideaal is voor scooters. Je kan hier dus ook je vragen kwijt over de BTMobile. Meer weten over BTMobile ga naar www.btmobile.nl

Geplaatst in Elektra blog | Reacties uitgeschakeld voor BTMobile

Elektrische Installatie´s in Nederland

Men verwacht het niet in Nederland maar het is triest gesteld met de elektrische installatie´s. Het verwonderd ons dan ook dat er geen strengere verplichting is om te keuren. Alleen een aankoopkeuring en een keuring als een groot percentage van de installatie is vernieuwd. Uw energieleverancier is niet meer verantwoordelijk voor de werking van Uw installatie. U bent verantwoordelijk. Wees een brand voor en laat uw installatie keuren.

 

Keuren is niet duur! Wij kunnen Uw woning al keuren vanaf € 89,00 inclusief Btw en rapportage. Woningen behoeven over het algemeen één keer per 3 a 5 jaar te worden gekeurd. ( puntenstelsel)

Geplaatst in Elektra blog | Reacties uitgeschakeld voor Elektrische Installatie´s in Nederland

Werkgevers en de arbo

Wist U dat iedere Nederlandse werkgever verplicht is om U een aantoonbare veilige en goedwerkende elektrische installatie aan te bieden.

Dit kan door middel van een keuring elektrische installatie´s.

Maak Uw werkgever hierop attent zodat deze dit in orde kan maken.

Veiligheid boven alles.

Geplaatst in Elektra blog | Reacties uitgeschakeld voor Werkgevers en de arbo

Moet een woningbouwvereniging de elektrische installatie´s laten keuren?

Laten we hier een discussie starten over de vraag of een woningbouwvereniging de elektrische installatie´s zou moeten laten keuren. Hoe weet je als bewoner dat alles veilig is? Laat je reactie hier achter. We zijn er benieuwd naar jullie gedachten hierover.
Gepost op facebook:

Gepost door Wout : Vroeger, toen we nog het GEB hadden, keurde de gemeente alle installaties regelmatig. Met de privatisering van de energiemarkt en de vreemde regel dat een installatie die in een lidstaat van Europa goedgekeurd wordt in ELKE lidstaat goedgekeurd moet worden hebben we onze installaties (zowel licht als gas) gevaarlijk achteruit zien gaan. Ja, het wordt dus tijd dat er weer een erkend instituut keuringen gaat verrichten.

Antwoord E-Inspecteur: Beste Wout. Niet voor de winst maar omdat wij al bijna 40 jaar in het vak zitten zijn we het helemaal met je eens. Elektrische installaties zijn aan slijtage onderhevig. Veel werkzaamheden uitgevoerd door niet-elektriciens omdat iedereen denkt dat het makkelijk is en dat alles maar kan. Elektra is gevaarlijk en moet worden gekeurd. Over het algemeen 1x per 3 a 5 jaar. Bedankt voor je reactie. We zijn blij te zien dat mensen het begrijpen. Wat wij van E-Inspecteur willen bereiken.

Gepost door hans: De hele wereld moet gekeurd zijn, behalve je huisinstallatie. gas, water, licht…..wel vreemd….zelfs je rookkanaal van je open haard moet ieder jaar geveegd zijn….
Antwoord E-Inspecteur: Dit komt omdat de energieleveranciers hun handen er vanaf hebben getrokken en de verantwoordelijkheid in handen van de huiseigenaren hebben gelegd. Is goedkoper.

De E-Inspecteur schreef: Deze discussie is over de vraag of woningbouwverenigingen de plicht hebben om verhuurde woningen te laten keuren. Iedere eigenaar welke een woning verhuurt is verplicht om de bewoners een veilige en goedwerkende elektrische installatie aan te bieden. Dus logisch gevolg van deze uitspraak is dat een woningbouwvereniging aantoonbaar een goede elektrische installatie aanbied aan haar klanten/bewoners. Als bewoner van een gehuurde woning heeft U dus het recht om Uw vereniging hierop te wijzen en te verzoeken een keuringsrapport op te laten stellen. Ook voor brandverzekeringen word dit steeds vaker gevraagd. Denk hier eens goed over na…..

Geplaatst in Elektra blog | Reacties uitgeschakeld voor Moet een woningbouwvereniging de elektrische installatie´s laten keuren?

Huurwoningen

Is de woningbouwvereniging verantwoordelijk voor het keuren van mijn elektrische installatie?

Geplaatst in Elektra blog | 2 reacties